Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΙΟ ΝΟΜΠΕΛ;;;;

Το Νόμπελ Ειρήνης θα έπρεπε να δοθεί στους Έλληνες από αιώνες πριν για την ανθρωπιά που έδειξαν πολλές φορές όχι μόνο στον κατατρεγμένο αλλά και στον κατακτητή, θα έπρεπε να δοθεί για τα χρόνια αυτά που ακόμα δεν έχουμε κάψει στη πυρά τους πολιτικούς μας αλλά μαζί με αυτό το Νόμπελ θα έπρεπε να δοθεί Νόμπελ Καταπατημένης Αξιοπρέπειας.. αν και φροντίζουν οι Έλληνες τελευταία να την καταπατούν και μόνοι τους. Δυστυχώς δεν μας εκτιμήσαν και δε μας εκτιμούν αλλά είναι ένα ακόμα χρυσωμένο χάπι..Το Νόμπελ!! Σαν να δίνεις στο μελλοθάνατο τρεις τελευταίες επιθυμίες...Το να είσαι άνθρωπος κυρία Ευρώπη είναι αυτονόητο για την Εγγύς Ανατολή (όχι για σας που μηχανοποιηθήκατε νωρίς) αλλά και το να είσαι πατριώτης είναι αυτονόητο. Επειδή περιποιήθηκα τον ξένο που μου χτύπησε την πόρτα δε σημαίνει ότι θα κάνει κατάληψη και το σπίτι μου.. Και στην Κω έχουν δίκιο και στα Διαβατά και στο Σχιστό, ήμαστε άνθρωποι αλλά θέλουμε να ήμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι.και φυσικά μόλις πάνε αυτοί οι άνθρωποι να διαμαρτυρηθούν ανεξαρτήτως ιδεολογίας, τσουπ η Χρυσή Αυγή μαζί τους και απέναντι οι αντιφασίστες!!! Τι ωραία καπηλεύτηκε και αυτό τι ωραία μπήκε η ταμπέλα πάλι!!! βαρέθηκα και σιχάθηκα την Ελλάδα του Εμφυλίου. Ιδιωτικοί υπάλληλοι vs Δημόσιοι, Αριστεροί vs Φασίστες, Ρατσιστές vs προοδευτικοί, και όλοι μούφα και όλοι δήθεν. Και τώρα πάλι για τους αγρότες ακούς ανθρώπους του μεροκάματου με αγροτικές οικογενειακές καταβολές να τους βρίζουν γιατί ταλαιπωρουνται λίγο παραπάνω..οκ μπορούν να κάνουν τον αγώνα αλλιώς να κλείσουν π.χ τις εφορίες, οκ μπορεί να μη ευοδώσει και αυτό όπως και άλλες διαμαρτυρίες αλλά όχι να ήμαστε και απέναντι... Ρόδα είναι όμως και γυρίζει το σύστημα..Όταν θα γίνουμε -ιστάν εδώ πέρα να σας δω όλους εσάς με τα δακρύβρεχτα μάτια που στη προσωπική σας ζωή δε κάηκε ούτε ένα καρφί για το συνάνθρωπο..Δε το θέλω το Νόμπελ μου φαίνεται κοροίδια, ΤΟ ΑΞΙΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΩ γιατί ούτε και σεις το θέλετε κατά βάθος, γιατί τα παιδιά στα Ϊμια τα σκοτώσατε "διπλωματικά" στο όνομα αυτής της ειρήνης που μόνο ειρήνη δεν είναι αλλά βολεμένη κότα!

ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΙΑ

Έξι χρόνια τώρα σταματημένο ρολόι
εκκρεμές με δρεπάνια για δείκτες
δείχνει την ίδια ώρα, φριχτή η του θανάτου ώρα
όποια και να ναι θε να ναι πάντα η ίδια.
Έξι χρόνια μας εμποδάει, με το μακρύ λουρί της
μαστίγιο με φωτιές στις άκρες
η δυστυχία να περάσουμε σε όχθη αντικρινή.
Και τα μετρώ και δε τελειώνουν
έξι πάντα τα χρόνια βγαίνουν. Ποιος θα βρεθεί να κλέψει τέτοιες ώρες;
Μα όντας ψυχολογικός απών αυτά τα χρόνια της καταχνιάς δε τα κατάλαβα.
Μ’ αγγίζει ο ήλιος το πρωί και το λευκό μου φόρεμα ματώνει
και είναι οι ώρες όλες μεσημεριού καυτές
να βαδίζεις μόνος στις πέτρες που καίνε.
Απλώσαμε στο δροσερό γρασίδι στην ακρολιμνιά το φτωχό μας γεύμα
ώσπου να πεις «ανάσανα» τα πήρε όλα το κύμα. Φύσηξε άνεμος προδότης και
σκόρπισαν τα λίγα ψίχουλα που δικαιούμασταν. Πως και από πού βρέθηκε εκεί το κύμα; Ποιος έστειλε αυτόν τον άνεμο σαρωτή; Ούτε που σταματήσαμε το κλάμα να ρωτήσουμε.
Σα κούκλες ψεύτικες που με γελάσανε μοιάζουν οι άνθρωποι που αγάπησα και έφυγαν, όταν κάποιος τις άφησε γυμνές και εκτεθειμένες πίσω από την άλλοτε φανταχτερή βιτρίνα τους. Σα κούκλες ψεύτικες άλλοι απ αυτούς , σαν αερικά μοιάζουν οι άνθρωποι που αγάπησα και έφυγαν για μια όχθη αντικρινή, σε κατάμαυρα νερά, τη μόνη που τελικά δικαιώθηκαν. Τι ειρωνεία!
Σα κύμα άγριο θαλάσσης στη δροσερή ακρολιμνιά. Δε μπορεί να έζησαν.
Με γέλασαν φριχτά τόσο που νιώθω εγώ παράλογα αθάνατη. Για δες, λέω, όποιος παιδεύεται δε πεθαίνει, έχει ένα χρέος πάντα. Να θάβει τους νεκρούς του. Για να χει την ψευδαίσθηση ότι κάποτε έζησε ο ίδιος.
Και όταν με το καλό ξεχρεώσει, να κοιμηθεί δε θα χει.
Και όταν δύο καρέκλες επιπλέον προσθέσεις στο τραπέζι σου θα λείψουν δύο αγαπημένοι. Όταν θα βρεις νερό να ξεδιψάσεις θα πίνουν μαζί σου τα σκυλιά.
Έξι χρόνια αναρωτιέσαι και δεν άρχισες να ρωτάς. Πάνω στο έβδομο αναρωτιέσαι πόσο ετών να σαι.
Πόσο ετών να μαι…


Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Καλά δεν υπάρχει η γυναίκα αυτός είναι λόγος ηγέτη κράτους και προέρχεται από τη ξεχασμενη μας Αυστραλία όχι από την δήθεν πολιτισμενη Ευρώπη

http://www.pesotithes.gr/%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85/


ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς τους Μουσουλμάνους της χώρας!!
 
Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει…

Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.
Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.
Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard – Australia σε ελεύθερη μετάφραση:
«ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ... Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.
Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.
Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ. 
» “Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε.»
Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι…

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία

Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;

Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία

Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία

Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά

Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ

Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία

Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία

Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία

Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία

Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική

Και ποιόν κατηγορούν;

Όχι το Ισλάμ!

Όχι τους ηγέτες τους!

Όχι τους εαυτούς τους!

 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

Και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήταν δυστυχείς….




ΤΑ "ΤΕΡΑΤΑ"ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ

Πως σφράγισαν οι πύλες του μαγικού κόσμου; Πότε χάσαμε την επαφή μας με το άγνωστο; Σε λίγα χρόνια, θα πεθάνουν και οι τελευταίοι της γενιάς που έλεγαν παραμύθια, η θα πάσχουν από τις γνωστές επίκτητες ασθένειες της άνοιας, της γενιάς που γύρω απ τη φωτιά τα βράδια ξεδίπλωνε κόσμους και όντα μαγικά και όλα πια θα περάσουν στη λήθη. Κάποτε οι άνθρωποι, φοβόντουσαν τα «τέρατα» και μέσα από τον ιερό φόβο, τα σέβονταν και τα ξόρκιζαν. Τα σέβονταν ακριβώς στο βαθμό που αυτά κατείχαν μια θέση στο δικό τους πραγματικό κόσμο. Σήμερα δε φοβούνται Θεό! Όχι να φοβηθούν τέρατα… αντιστρόφως θα έλεγα πως σήμερα τα τέρατα μας φοβούνται. Κλειδαμπαρώθηκαν στον κόσμο τους, δε περνάνε πια στο δικό μας, δεν αρπάζουν αλαφροΐσκιωτους, τα ενοχλεί η ακτινοβολία, η ραδιενέργεια, το καυσαέριο και τα ‘δήθεν’…
Χάσαμε τη μαγεία. Ξενερώσαμε και δε το καταλάβαμε. Πνιγήκαμε στην επιφάνεια. Σκοτώσαμε το λύκο και περιθάλψαμε με ψυχολόγους την Κοκκινοσκουφίτσα. Σταματήσαμε να διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά και σπεύδουμε να διαλύσουμε νωρίς στην παιδική ψυχή του την πίστη του στους μύθους, θέλοντας όπως βαυκαλιζόμαστε να λέμε να τα κάνουμε να ωριμάσουν πρόωρα. Όλοι ξέρουμε βέβαια βιολογικά τι σημαίνει η πρόωρη ωρίμανση.. ο μύθος και ο λόγος από την αρχαιότητα ακόμα και στον σοφών τις διδασκαλίες βαδίζουν χέρι χέρι…
Και όμως.. Κλείσαμε τα στόματα, τα αυτιά στις κραυγές, τα μάτια στα χρώματα και γίναμε πιο απάνθρωποι από ποτέ…Ε.Τ






Η ΔΙΓΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Είναι διγαμία ν’ αγαπάς και να ονειρεύεσαι, λέει 0 Ελύτης… Πόση φιλοσοφία, πόση ρεαλιστική ψυχολογική θεώρηση και ανατομία της αγάπης, σε μια ποιητική φράση. 
Ναι ΄0ταν αγαπάς, όταν αρχίζεις να αγαπάς, το όνειρο απομακρύνεται. 0νειρεύεσαι τον μεγάλο έρωτα, μα όταν εκείνος φτάνει, το όνειρο σταματάει. Είναι εκείνος με σάρκα και οστά, ένα πραγματικό πρόσωπο με πραγματικά προβλήματα και αδυναμίες που καλείσαι να τον αγαπήσεις πέρα από κάθε φθηνό συναισθηματισμό και εφηβικά όνειρα. 
Όταν αγαπάς ξεπερνάς το δικό σου όνειρο για να πραγματώσεις το όνειρο του άλλου. Η θυσία, ο συμβιβασμός, η υποχώρηση, η καθημερινή τριβή δεν επιτρέπουν την εξιδανίκευση της ονειροπόλησης χωρίς να χάνεται βέβαια και να θυσιάζεται η φλογερή αγάπη.


ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Μου είπαν ότι αυτή η εγκυκλοπαιδεια διατίθεται σε όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου όπου υπάρχουν μέλη της αμφικτυονιας Ελληνισμού. Εγώ λέω και μόνο που θα στολιζει τη βιβλιοθήκη μου φτάνει