Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΣΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ...

Ανάμεσα στο μηχανιστικό στάδιο που βρισκόμαστε σαν ανθρωπότητα και στο μεταφυσικό που εξορίσαμε στο πυρ το εξώτερον, βρίσκεται το φυσικό, η φυσιολογική επαφή του φυσικού, την οποία ξεχάσαμε. Βρισκόμενοι κάθε μέρα μπροστά σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, τηλεόρασης ή κινητού, χάνουμε τη φυσικότητα μας, μηχανοποιούμαστε, και ως εκ τούτου απομακρυνόμαστε από το μεταφυσικό, από τη δυναμική εξέλιξη του είδους μας πέρα από την αυτοσυντήρηση και το νόμο της ανάγκης.
0 άνθρωπος σήμερα δεν είναι ορθολογιστής, όπως υποστηρίζουν πολλοί. 0 ορθολογισμός προϋποθέτει μια κάποια επαφή με το φυσικό νόμο, με τη λειτουργία του λόγου. 0 άνθρωπος σήμερα είναι μηχανή και λειτουργεί ως τέτοια, κολλημένος στο παραλογισμό, στην πολυπλοκότητα και την τύπου matrix καταχώρηση δεδομένων. Η απλότητα όμως είναι φυσική. Τα αλγοριθμικά συστήματα των υπολογιστών βασίζονται στα ανώτερα μαθηματικά αλλά ακολουθούν μια πορεία πλέον ανεξέλεγκτης εξελικτικής διασποράς. Τόσο περίπλοκη και δήθεν καλά δομημένη που μπορεί να καταρρεύσει σε δευτερόλεπτα συμπαρασύροντας τον «ασφαλή» μας όπως πιστεύουμε μικρόκοσμο.
Χρήσιμη εφεύρεση το «αντιγραφή και επικόλληση» αλλά κάπου στη διαδρομή ξεχάσαμε το " δημιουργία και πρωτοτυπία." Τον υγιή βασανισμό των εγκεφαλικών μας κυττάρων και αυτό σε συνδυασμό με τον υπερτροφικό εγωισμό μας( άλλη μεγάλη κουβέντα και αυτή) δημιουργούν τις μάστιγες της εποχής μας: Αλτσχάιμερ, άνοια, και ένα σωρό νευρολογικές και ψυχολογικές παθήσεις. Εύη Τ. (Σκόρπιες σκέψεις).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου